TV και ραδιόφωνο

TV και ραδιόφωνο

Παρακολουθήστε τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις και τις ραδιοφωνικές εμφανίσεις του Ανδρόνικου για την προεκλογική εκστρατεία στο YouTube .

Δείτε τώρα!
Δείτε τώρα!

Δείτε τώρα!

Δείτε την έμπνευση του Ανδρόνικου ‘To Αρχαίο Τραγούδι της Ανθρωπότητας’

Δείτε στο YouTube
Watch now!

Watch now!

Watch Andronicus’ inspirational “The ancient song of the human race” on YouTube

Watch on YouTube

Επίσημη ιστοσελίδα του Ανδρόνικου

Καλώς ήρθατε στα αρχειοθετημένα αρχεία της προεδρικής εκστρατείας του Ανδρόνικου

Αντισυμβατικός, καινοτόμος και ανεξάρτητος – αυτές είναι οι λέξεις που συνόψισαν την εκστρατεία του Ανδρόνικου στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου τον Φεβρουάριο του 2023. Αυτή η πλατφόρμα χρησιμεύει ως μαρτυρία της μοναδικής προσέγγισής του στην πολιτική, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο αρχείο της συναρπαστικής εκστρατείας του. Περιηγηθείτε στις πρωτότυπες διακηρύξεις που διαμόρφωσαν την υποψηφιότητά του, εξερευνήστε τους συνδέσμους με τις συναρπαστικές τηλεοπτικές συνεντεύξεις του και εμβαθύνετε στις ξεχωριστές στρατηγικές που ξεχώρισαν την εκστρατεία του. Αποκτήστε πληροφορίες για το όραμα του Ανδρόνικου και ανακαλύψτε πώς οι καινοτόμες προοπτικές του συμβάλλουν στη μεταμόρφωση του πολιτικού τοπίου. Αυτό που ακολουθεί είναι μια επισκόπηση της διαδρομής του, που διατηρείται εδώ για την κατανόησή σας.

Κατά τη διάρκεια της υποψηφιότητάς του, ο Ανδρόνικος αποκάλυψε δύο μοναδικά μανιφέστα. Το πρώτο ήταν ένα περιεκτικό και ειλικρινές έγγραφο, αποτελούμενο από 32 τμήματα, που προσέφερε σαφείς σχέδια για την αντιμετώπιση των διαφόρων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Κύπρος. Το δεύτερο μανιφέστο κινούνταν προς τη σάτιρα, δεσμεύοντας το κοινό με χιούμορ και παιχνιδιάρικες εικόνες. Για να είναι ελκυστικά σε ένα ευρύ δημογραφικό, και τα δύο μανιφέστα ήταν προσβάσιμα στα ελληνικά και τα αγγλικά. Επιπλέον, μια εμπνευσμένη μουσική φωτογραφική κολάζ, που προκαλεί φιλοσοφικές συζητήσεις για την παγκόσμια ειρήνη, κοινοποιήθηκε και στις δύο γλώσσες.

Κατά τη διάρκεια των εμφανίσεών του στη ζωντανή τηλεόραση, ο Ανδρόνικος χρησιμοποίησε μια σειρά από οπτικά βοηθήματα όπ ως μπανάνες, πιπίλες για μωρά και υπερμεγέθη παπούτσια. Δείτε τα βίντεο κλιπ. Η ιδιόρρυθμη προσέγγισή του καθήλωσε τους τηλεθεατές, δημιουργώντας μια διαρκή εντύπωση. Τόσο αξέχαστη ήταν η εκστρατεία του που ακόμη και σήμερα, συχνά τον αναγνωρίζουν μέλη του κοινού στους δρόμους της Κύπρου. Κεντρικό σημείο της εκστρατείας του ήταν η διατήρηση μιας θετικής, σεβαστικής διάλογης, που επικεντρώνεται στην ανάλυση θεμάτων αντί για προσωπικές επιθέσεις εναντίον άλλων υποψηφίων.

Αν και τα ελληνικά δεν είναι η μητρική του γλώσσα, και η εκστρατεία του διήρκεσε μόνο 77 ημέρες, ο Ανδρόνικος πλήρωσε τις απαιτήσεις για να είναι επίσημος υποψήφιος. Εργαζόμενος με έναν προϋπολογισμό μόλις 25.000 ευρώ, σε σύγκριση με τα σημαντικά κονδύλια που επενδύθηκαν από τους τέσσερις κύριους υποψηφίους, κατάφερε να κ άνει σημαντικά βήματα. Είτε βρίσκονται σε εφαρμογή είτε συζητούνται στη Βουλή, οι πτυχές του μανιφέστου του. Σημαντικότερο απ’ όλα, η ριζική λύση του στο Κυπριακό ζήτημα είναι πλέον επίσημα καταγεγραμμένη.

Είμαι βαθιά ευγνώμον στα κυπριακά μέσα ενημέρωσης που προσέφεραν γενναιόδωρα δωρεάν χρόνο αέρος, επιτρέποντάς μου να επικοινωνήσω με ένα ποικίλο ακροατήριο. Σε όλους όσους άκουσαν, συμμετείχαν σε διαλόγους και παρείχαν ανατροφοδότηση, απευθύνω την βαθύτερη εκτίμησή μου. Η υποστήριξή σας ήταν απαραίτητη. Επιπλέον, είμαι ειλικρινά ευγνώμον σε όσους υποστήριξαν την υποψηφιότητά μου και, πάνω απ’ όλα, ψήφισαν για μένα. Η πίστη σας στην ιδέα μου για μια καλύτερη Κύπρο ήταν μια ακλόνητη πηγή κίνητρας και έμπνευσης καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας. Δεσμεύομαι να συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά για να αντιμετωπίσω τις κοινές μας προκλήσεις και να βελτιώσω τη ζωή όλων των κυπρίων.

– Ανδρόνικος, Κύπρος

Για να παραμείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τις απόψεις του Ανδρόνικου σε διάφορα θέματα, όπως οι τρέχουσες υποθέσεις και η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), ακολουθήστε τον στο Facebook.

Για να μάθετε για την επαναστατική χρήση της AI και του ChatGPT στη διαμόρφωση ενός μελλοντικού, υπερ-έξυπνου ρομποτικού προέδρου για την Κύπρο, επισκεφτείτε τη σελίδα του στο Facebook ή πρόσβαση στο έγγραφο απευθείας εδώ στα ελληνικά

Εάν επιθυμείτε να προσκαλέσετε τον Ανδρόνικο να δώσει μια χιουμοριστική, διασκεδαστική ομιλία μετά το δείπνο στην επόμενη εταιρική σας εκδήλωση, χρησιμοποιήστε τη φόρμα επικοινωνίας. Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι ο λόγος μπορεί να προσαρμοστεί για να είναι στα Αγγλικά ή τα Ελληνικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Το θέμα, είτε είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη, η τεχνολογία, η πολιτική ή το μέλλον, μπορεί να προσαρμοστεί για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του κοινού σας.

1910-1923

Ιδιοκτήτης: 5min.pw Πηγή: https://www.flickr.com/photos/11339770@N06/15003596582

Από εκεί που κατάγομαι...

Θα ήθελα να μοιραστώ το οικογενειακό μου ιστορικό και τις εμπειρίες μετανάστευσης. Τρεις από τους παππούδες μου ήταν Ελληνοκύπριοι από τη Λευκωσία, την Αμμόχωστο και το Δάλι. Μετακόμισαν νόμιμα στην Αίγυπτο για μια καλύτερη ζωή τη δεκαετία του 1910 – 1923. Αν ήταν παράνομο, είμαι σίγουρος ότι θα είχαν επιλέξει άλλη χώρα. Αυτό που δεν έκαναν κατά την άφιξή τους ήταν να διεκδικήσουν προνομιακά επιδόματα από το Αιγυπτιακό κράτος. Και οι δύο παππούδες μου έπιασαν δουλειά στο Κάιρο επειδή ήταν νόμιμο. Ο ένας ήταν σερβιτόρος, ο άλλος εργαζόταν σε ένα μικρό εργοστάσιο ζαχαροπλαστικής που κατέληξε να διευθύνει μέχρι τον ξαφνικό θάνατό του. Δυστυχώς, και οι δύο απεβίωσαν το 1956, πριν από τη γέννηση μου.

Η γιαγιά μου από πλευράς της μητέρας μου έφυγε από την Κωνσταντινούπολη και μετοίκησε νόμιμα στην Αίγυπτο στις αρχές της δεκαετίας του 1920, σε ηλικία 17 ετών, λόγω της γενοκτονίας της Ανατολίας κατά των Ελλήνων. Αν η Αίγυπτος είχε εκδιώξει τη γιαγιά μου, η μητέρα μου και εγώ δεν θα είχαμε γεννηθεί ποτέ. ούτε τα τέσσερα παιδιά και ο εγγονός μου. Οφείλουμε τη ζωή μας στην Αίγυπτο. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων που η Αίγυπτος δεν απέρριψε την οικογένεια μου γιατί ήταν σχετικά φτωχή, έμοιαζαν διαφορετικοί, ήταν Ορθόδοξοι Χριστιανοί, έτρωγαν «περίεργα» Ελληνικά/Κυπριακά φαγητά και ντύνονταν Ευρωπαικά.

Ποιος είναι ο Ανδρόνικος

Υποψήφιος Πρόεδρος Κυπριακές εκλογές Φεβρουάριος 2023. Επιχειρηματίας. Ιδρυτής + Διευθύνων Σύμβουλος της GPG Cyprus, ιδιοκτήτης της GPG UAE, έμμεσος ιδιοκτήτης διαφόρων εταιρειών.

Οικονομική ενδυνάμωση – Περιβάλλον – Ανθρώπινα δικαιώματα – Αντιμετώπιση της φτώχειας – Πολιτική – Ευημερία των ζώων – Τέχνες και πολιτισμός – Παιδιά – Πολιτικά δικαιώματα και κοινωνική δράση – Καταστροφές και ανθρωπιστική βοήθεια – Εκπαίδευση – Υγεία – Επιστήμη και τεχνολογία

Διαχείριση 100%
Νεοσύστατες επιχειρήσεις 95%
Συμβουλευτική διαχείρισης 75%