Μια απόφαση που πρέπει να λάβετε για τις προεδρικές εκλογές

Μια απόφαση που πρέπει να λάβετε για τις προεδρικές εκλογές

Είναι προσωπική σας επιλογή αν θα με ψηφίσετε ως πρόεδρο, οπότε μπορώ τουλάχιστον να προσπαθήσω. Από τώρα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023 θα δεχτώ την άποψη της πλειοψηφίας, και σίγουρα όχι τις θέσεις εκείνων που φωνασκούν. Κάποιοι μπορεί ακόμη και να με κατηγορήσουν κακόβουλα ότι είμαι Τουρκόφιλο , προδότης ή Τούρκος κατάσκοπος, κάτι που δεν είμαι. Τέτοιοι αβάσιμοι ισχυρισμοί είναι τόσο παράλογοι όσο κάποιος που ισχυρίζεται ότι ο διακεκριμένος Ευρωβουλευτής Νιαζί Κιζίλγιουρεκ διενεργεί κατασκοπεία υπερ της Τουρκίας.

Άλλοι μπορεί να με επικρίνουν που προχώρησα σε μια αιμοδοσία στο νοσοκομείο «ΤΔΒΚ» ως «δώρο» την ημέρα των Χριστουγέννων πριν από 20 χρόνια, μια συμβολική εξόφληση τιμής για ένα οικογενειακό «χρέος αίματος» 100 ετών.

Εάν είστε απολύτως εναντίον μου ακόμη και να συζητήσω το θέμα με την «ΤΔΒΚ», επειδή φοβάστε ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις μπορεί να ευοδωθούν και ενδεχομένως να περάσουν σε ένα δημοψήφισμα, τότε μην με ψηφίσετε. Το μόνο που ζητάω είναι κανείς, συμπεριλαμβανομένων των ΜΜΕ, να μην διαστρεβλώσει ή να παραποιήσει τη ριζοσπαστική μου προσέγγιση στο Κυπριακό. Τα Κυπριακά μέσα ενημέρωσης επηρεάζονται πολύ από τα τρία κύρια πολιτικά κόμματα και την κυβέρνηση. Θα ήταν ασύστολο ψεύδος να δηλώσω ότι προτείνω λύση δύο κρατών. Το προτεινόμενο πλαίσιο λύσης είναι να μην υπάρχει αρχικά πλαίσιο για συνομιλίες με όλα στο τραπέζι. Επομένως, στο όλα θα πρέπει να συμπεριλάβω τη συζήτηση λύσης δύο κρατών με την «ΤΔΒΚ». Δεν θα το προσφέρω.

Εάν είστε αντίθετοι στη συζήτηση του θέματος με την «ΤΔΒΚ», αλλά πιστεύετε ακράδαντα ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις θα αποτύχουν, πόσο μάλλον θα περάσουν ένα δημοψήφισμα, αλλά συμφωνείτε με τις περισσότερες από τις άλλες πρωτοβουλίες μου στο μανιφέστο για τη μεταμόρφωση της Κύπρου, τότε ψηφίστε με. Παραμερίστε τους πολιτικούς «δεινόσαυρους» και επιλέξτε ένα νέο πρόσωπο, με καινοτόμες ιδέες για να μεταμορφώσουμε την Κύπρο μαζί. Έχω διευκρινίσει με διαφάνεια ποια ακριβώς είναι τα σχέδιά μου.

Μετά από 50 χρόνια, θεωρώ ότι είναι πατριωτικό μου καθήκον, παρά τον κίνδυνο προσωπικού φυσικού κινδύνου από αυτοδιορισμένους «πατριώτες», να βοηθήσω στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης, συμπεριλαμβανομένης ουσιαστικής αποζημίωσης για όλους τους Ελληνοκύπριους, με πιθανώς το 60% να διανεμηθεί στους πρόσφυγες του 1974 ή τους κληρονόμους τους. Αυτό ποτέ δεν θα αντισταθμίσει την απώλεια των αγαπημένων μας ή των αγνοουμένων, αλλά ίσως απαλύνει λίγο τον πόνο τους.

0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.