Μήνυμα προς όλους τους υποψηφίους προέδρους, πολιτικά κόμματα και συντεχνίες

Μήνυμα προς όλους τους υποψηφίους προέδρους, πολιτικά κόμματα και συντεχνίες

Το προσχέδιο πολιτικού μανιφέστου περιλαμβάνει ουσιαστικές επικρίσεις κατά του συστήματος και όχι συγκεκριμένων προσώπων. Σέβομαι όλους τους υποψηφίους, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων «ανεξάρτητων». Ωστόσο, ζητώ από όλους να αποχωρήσουν από τη διεκδίκηση με την Προεδρία μετά από συνεννόηση με τα κόμματα τα οποία τους στηρίζουν και να αφήσουν ελεύθερο το δρόμο σε μένα να κατέλθω χωρίς αντίπαλο. Μπορείτε να αναμένετε μέχρι το 2026 ή το 2028 στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, είναι σχεδόν μαθηματικά βέβαιο ότι ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα είναι ο επόμενος πρόεδρος. Τον εκτιμώ ιδιαίτερα και θα τον είχα ευχαρίστως ως βασικό σύμβουλο αν εκλεγώ. Ωστόσο, δεν θα ψηφίσω ούτε αυτόν ούτε τους άλλους δύο βασικούς υποψήφιους, διότι δεν θέλω άλλα 5 χρόνια με το ίδιο παλιό σύστημα, που ελέγχεται από τα ίδια τρία βασικά πολιτικά κόμματα και τις ίδιες ελίτ και ομάδες ειδικών συμφερόντων που τα στηρίζουν.  

Να είστε βέβαιοι ότι, αν εκλεγώ πρόεδρος, θα συνεργαστώ με όλα τα πολιτικά κόμματα και ελπίζω ότι θα συνεργαστούν μαζί μου ως σύμβουλοι. Συμπεριλαμβάνω ακόμη και το δεξιό κόμμα ΕΛΑΜ, καθώς σχετίζομαι με ορισμένες από τις πολιτικές του. Οι προγραμματικές μου δεσμεύσεις είναι αυτό που χρειάζεται για να μεταμορφώσουμε μαζί την Κύπρο.

Ορισμένες από τις πολιτικές μου είναι αριστερές, άλλες δεξιές. Αν η κυπριακή πολιτική ήταν ομάδα ποδοσφαίρου, θα έπαιζα αριστερά, δεξιά και κέντρο, θα εκτελούσα όλα τα πέναλτι και θα ήμουν τερματοφύλακας στα πέναλτι. Το πρόβλημα με την κυπριακή πολιτική, και με ορισμένα από τα ανώτερα στελέχη του δημόσιου τομέα μας σήμερα, είναι ότι μπορεί να συγκριθεί με το να ξοδεύεις 1 δισεκατομμύριο ευρώ για να αγοράσεις τους 11 καλύτερους παίκτες στον κόσμο για μια ποδοσφαιρική ομάδα. Αν δεν μπορούν να παίξουν μαζί ως ομάδα, ούτε να έχουν έναν καλό προπονητή, δεν μπορούν να κερδίσουν κανένα τρόπαιο. Ας μεταμορφώσουμε μαζί την ομάδα του συλλόγου μας. Ως προπονητής θα ήμουν ένα μείγμα του Μαχάτμα Γκάντι και του Νέλσον Μαντέλα, με την επιχειρηματική νοημοσύνη και το διεκδικητικό στυλ, τολμώ να πω, του Ντόναλντ Τραμπ. 

Πολλοί από εσάς τους υποψηφίους προέδρους έχετε πλούσια εμπειρία για να μας βοηθήσετε να φτιάξουμε τη χώρα μας. Για να συμβεί αυτό, ας ενωθούμε για να το πετύχουμε. Και ζητώ από το κοινοβούλιο, όλα τα πολιτικά κόμματα, το δημόσιο τομέα και τα συνδικάτα του να κοιτάζονται καθημερινά στον καθρέφτη και να με στηρίξουν ως πρόεδρο. Ας μεταμορφώσουμε την Κύπρο μαζί παίζοντας ως ομάδα. Αν εκλεγώ, μόνο ένας πραγματικά ανεξάρτητος πρόεδρος όπως εγώ μπορεί να κάνει αυτή την ενότητα πραγματικότητα, έτσι ώστε η ομάδα ποδοσφαίρου της Κυπριακής Δημοκρατίας μας να κερδίσει το Champions League σε 3 χρόνια.

0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.