Andronicos Κύπρος 2022

Hey! I am first heading line feel free to change me

Αρκετές κυβερνητικές υπηρεσίες και πολιτικοί ηγέτες θα αντιδράσουν πολύ αρνητικά σε πολλές από τις δεσμεύσεις και τις επικρίσεις μου σε αυτό το λεπτομερές μανιφέστο. Ακολουθεί μια απλή μετάφραση των συνηθισμένων δικαιολογιών που θα προβάλουν:

  1. Σκοπεύουμε να το κάνουμε αυτό’... σημαίνει… ‘Δεν το σκεφτήκαμε μέχρι που το διαβάσαμε στο μανιφέστο του Ανδρόνικου’.
  2. Το έχουμε ήδη κάνει αυτό ” …σημαίνει… “Μας πήρε 5 χρόνια για να κάνουμε τη μισή δουλειά και θα χρειαστούμε μέχρι το 2027 για να την ολοκληρώσουμε, παρόλο που δεν έχουμε ιδέα πώς να την ολοκληρώσουμε”.
  3. Διαφωνούμε με αυτή την προσέγγιση’... σημαίνει…‘Δεν το σκεφτήκαμε πρώτοι, οπότε ας υποθέσουμε ότι η ιδέα του Ανδρόνικου είναι λανθασμένη.’… ή… ‘Θα αναστατώσει μία από τις ομάδες ειδικών συμφερόντων που μας υποστηρίζουν’… ή… ‘Θα βλάψει προσωπικά την τσέπη μας €€€ .
  4. Είναι όλα μέρος του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας μας”… η γνώμη μου… Όχι, δεν είναι. Ο μετασχηματισμός δεν μπορεί να πετύχει αν δεν αλλάξουν πρώτα οι λανθασμένες πρακτικές εργασίας και ο τρόπος με τον οποίο γίνονται τα πράγματα από τις κυβερνητικές υπηρεσίες. Διαφορετικά, θα έχουμε ψηφιακά μετασχηματισμένο αυτοματοποιημένο χάος. Ή, για να το θέσουμε αλλιώς, τα ανόητα πράγματα θα γίνονται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Και η πιο συνηθισμένη δικαιολογία που θα χρησιμοποιήσουν οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα είναι…

  1. … για να κατηγορήσει κάποιον άλλο.

Αγαπητέ Κύπριε συμπολίτη,

Το παρών έγγραφο περιέχει τις λεπτομερείς αρχικές δεσμεύσεις μου για τον μετασχηματισμό της χώρας μας σε περίπτωση που εκλεγώ πρόεδρος της Κύπρου τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
Το όραμά μου περιλαμβάνει μια ριζοσπαστική νέα προσέγγιση σε πολλά προβλήματα που αφορούν τη χώρα μας εδώ και δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένου του Κυπριακού. Θα προσπαθήσω να τερματίσω τη διαφθορά, να δημιουργήσω χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, να κάνω τον δημόσιο τομέα πιο αποτελεσματικό, να προχωρήσω σε μεταρρυθμίσεις στην εξυπηρέτηση των πελατών του δημόσιου τομέα, να αυξήσω σημαντικά τον πλούτο και να προσπαθήσω να λύσω το Κυπριακό μια για πάντα με ριζοσπαστικές λύσεις.
Δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό κόμμα ή ομάδα ειδικών συμφερόντων, ούτε υποστηρίζουν οικονομικά την εκστρατεία μου. Αν το κάνουν στο μέλλον, θα το αποκαλύψω πλήρως. Δεν είμαι στιγματισμένος από την Κυπριακή πολιτική, ούτε αποτελώ μαριονέτα κομματικού κατεστημένου και ενός κόμματος, ως φανατικός οπαδός.

Αποφάσισα να εμφανιστώ από το πουθενά και να κατέβω στις εκλογές από καθαρή απογοήτευση και θυμό. Πιστεύω ότι πολλοί από εσάς μοιράζεστε την απογοήτευσή μου. Πολλοί συμπολίτες μας δεν μπαίνουν στον κόπο να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να ψηφισούν. Είτε εκλεγώ είτε όχι, αν το όραμά μου για τη μεταμόρφωση της Κύπρου διαβαστεί από τους κυβερνώντες και έχουν όντως το μυαλό να αλλάξουν τα πράγματα, τότε θα έχω πετύχει.

Αυτό το μανιφέστο είναι ασυνήθιστο επειδή περιλαμβάνει τις προσωπικές μου εμπειρίες. Επιπλέον, θα δίνω το παράδειγμα. Οτιδήποτε σε αυτό το προεδρικό μανιφέστο που θα μπορούσε ενδεχομένως να με ωφελήσει άμεσα ή έμμεσα επισημαίνεται επίσης με πράσινο χρώμα για λόγους ειλικρίνειας και πλήρους διαφάνειας.

Εάν εκλεγώ και αποτύχω λόγω δικής μου ευθύνης, θα παραιτηθώ και θα ζητήσω πρόωρες εκλογές το αργότερο μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2026. Επιπλέον, οι υποσχέσεις μου αποτελούν τις αρχικές πολιτικές ενός μελλοντικού πολιτικού κόμματος που σκοπεύω να ιδρύσω, με τη δική σας υποστήριξη.

Ας ξεφορτωθούμε τους πολιτικούς δεινόσαυρους και ας τους βάλουμε στον κάδο ανακύκλωσης. Οι πολιτικοί παλαιού τύπου που υποστηρίζονται από τα κόμματα του κατεστημένου δεν έχουν θέση στη σύγχρονη Κύπρο. Γνωρίζουν την εμπειρία της φτώχειας ή της αναπηρίας στην Κύπρο; Γνωρίζουν την καθημερινότητα των Κυπρίων που δεν ανήκουν στην ελίτ; Μπορούν να επιβιώσουν με μια μικρή σύνταξη; Πώς μπορούν να διοικήσουν μια χώρα αν δεν έχουν ποτέ διοικήσει μια επιχείρηση σε καλές και δύσκολες εποχές; Πώς μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για τους Κύπριους, όταν οι ίδιοι δεν χρειάστηκε ποτέ να αναζητήσουν μια “κανονική δουλειά”;

Ας αφαιρέσουμε το τραπέζι από το οποίο το κατεστημένο γιορτάζει ενώ εσείς πεινάτε και ας το δώσουμε σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Ας μεταμορφώσουμε την Κύπρο μαζί σε 24 μήνες.

Ας αντικαταστήσουμε αυτούς τους δεινόσαυρους με μια νέα κυβέρνηση του λαού, από τον λαό, για τον λαό. (Υποβολή αιτήματος Υπουργοποίησης ή εκλογής στη βουλή 2026)

Καθώς διαβάζετε το λεπτομερές μανιφέστο μου, σας προειδοποιώ. Ορισμένες από τις υποσχέσεις του μανιφέστου μου είναι πολύ ριζοσπαστικές και δεν θα περάσουν καλά με πολλούς από το κυπριακό κατεστημένο που ελέγχουν και υποτίθεται ότι αρμέγουν τη χώρα μας εδώ και χρόνια.

Η Κύπρος χρειάζεται έναν ισχυρό και ανεξάρτητο πρόεδρο. Ένας διαφανής πρόεδρος. Ένας έντιμος πρόεδρος. Ψηφίστε με τον Φεβρουάριο, ώστε το ριζοσπαστικό μου όραμα για τη διόρθωση της χώρας μας να γίνει πραγματικότητα.

Ειλικρινά,

Ανδρόνικος

11 Νοεμβρίου 2022

Ακολουθήστε