18/32. Ενδυνάμωση ατόμων με κινητικές και νοητικές δυσκολίες

18/32. Ενδυνάμωση ατόμων με κινητικές και νοητικές δυσκολίες

Θα στηρίξω άτομα με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες. Αν κάποιος δεν μπορεί να περπατήσει, δεν μπορεί να δει, δεν μπορεί να ακούσει, δεν μπορεί να μιλήσει ή αντιμετωπίζει διανοητικά προβλήματα, δεν είναι και δεν πρέπει να αναγκάζεται να ζει ως πολίτης 2ης κατηγορίας. Έχω ουσιαστική βιωματική εμπειρία ως πατέρας ενός γιου με σωματικές και ψυχολογικές δυσκολίες, ο οποίος γεννήθηκε το 1977 και σήμερα ζει στο εξωτερικό. Άνθρωποι όπως το γιό μου αξίζουν και αναζητούν σεβασμό και ενσωμάτωση, όχι οίκτο.

  • Θα επανεξετάσω πλήρως τα επιδόματα αναπηρίας, πώς καταβάλλονται και σε ποιον.
  • Θα δώσω τη δυνατότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες να αποτελέσουν ενεργό μέρος της κοινωνίας και θα υποστηρίξω εμπράκτως οικογένειες με συγγενείς που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.
  • Θα εφαρμόσω θετικές διακρίσεις, ώστε ένα ποσοστό ατόμων με σωματικές προκλήσεις να απολαμβάνει προτεραιότητας σε θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα αν επιθυμεί την υποβολή αίτησης.
  • Θα παράσχω πρόσθετα κεφάλαια σε συνεργασία με εμπορικούς εταίρους για προπόνηση πάρα-ολυμπιακών αθλητών και εγκαταστάσεις που θα δημιουργήσουν προοπτικές και προϋποθέσεις για μελλοντικούς αθλητές.
  • Θα εισάγω νόμους και αυτοματοποιημένα συστήματα, ώστε οι κάτοχοι μπλε σήματος να εξασφαλίσουν αδιάψευστα φωτογραφικά στοιχεία για άτομα που έχουν σταθμεύσει παράνομα σε χώρους για άτομα με αναπηρίες, κερδίζοντας μάλιστα και ένα ποσοστό τους προστίμου όταν πληρωθεί.
  • Θα εισάγω επίσης, το ֞Silver Alertˮ για τα ελλείποντα πρόσωπα, ιδιαίτερα ηλικιωμένους με άνοια ή παιδιά. Θα παρέχεται τεχνολογία που μπορεί να στείλει μήνυμα και φωτογραφία μέσω SMS σε οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο σε απόσταση μόλις μερικών μέτρων από την τελευταία τοποθεσία που θεάθηκε κάποιος ηλικιωμένος, ενώ σε ότι αφορά τα παιδιά καλύπτει όλη τη χώρα. Η τεχνολογία δίνει ταχύτητα, αν αναμένουμε να δημοσιευθούν οι φωτογραφίες ίσως να είναι αργά.
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.