20/32. Βελτιώνω την προστασία και εμπιστοσύνη των καταναλωτών

20/32. Βελτιώνω την προστασία και εμπιστοσύνη των καταναλωτών

Θα διοριστεί Επίτροπος προστασίας καταναλωτή, με εκτεταμένες εξουσίες. Το σύστημα θα παρακολουθείται με μοναδικούς αριθμούς αναφοράς, κατά την υποβολή καταγγελίας μέσω εντύπου ή email.

  • Ένας σημαντικός αριθμός εμπειρογνωμόνων και προσοντούχων θα διοριστούν «λειτουργοί προστασίας καταναλωτή», σε καθεστώς μερικής απασχόλησης με επίσημα διακριτικά και περισσότερες εξουσίες. Αυτό θα γίνει μέσω εκστρατείας ευαισθητοποίησης του κοινού. Πιθανότατα θα είναι συνταξιούχοι που διαθέτουν οχήματα και θα λειτουργούν εθελοντικά για αυτή τη δημόσια υπηρεσία. Για αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων και διαπλοκής, η επιβολή θα αφορά επιχειρήσεις σε περιοχές μακριά από τις επιχειρήσεις στις οποίες ψωνίζουν συνήθως.
  • Θα έχουν την εξουσία να εκδίδουν επίσημη προειδοποίηση για την πρώτη παράβαση και επιβολή σταθερού προστίμου για τη δεύτερη. Το τρίτο αδίκημα θα επανεξετάζεται και από το γραφείο του Επιτρόπου με αποτέλεσμα, αν αποδειχθεί, την εγγραφή της παραβατικής επιχείρησης σε δημόσια βάση δεδομένων για 12 μήνες και την επιβολή προστίμου. Στους εθελοντές, θα διατεθούν εργαλεία λογισμικού και εμπιστευτική βάση δεδομένων για παρακολούθηση των παραπάνω.
  • Για παράδειγμα, σε μια επιχείρηση θα επιβάλλεται πρόστιμο αν διαθέτει 3 τύπους τσίχλας της ίδιας μάρκας προς πώληση με τις 2 γεύσεις να έχουν σήμανση €2 στο ράφι και η 3η να μην έχει καμία ένδειξη τιμής ή να πωλείται για €3 στο ταμείο.
  • Όταν αγοράζετε μπανάνες από υπεραγορά, οι τιμές είναι ευδιάκριτες στο ράφι. Ο πελάτης δεν ενημερώνεται ποτέ ότι θα του δοθεί η τιμή στο ταμείο. Επομένως, με αυτό το παράδειγμα υπόψιν, όλοι οι επαγγελματίες πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων θα πρέπει να παρουσιάζουν ενδεικτικά κόστη όλων των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων προς πώληση στις εγκαταστάσεις τους ή σε διαφημίσεις. Αυτό δεν θα ισχύει για νέα οχήματα ή αυτοκίνητα προς πώληση από μέλη του κοινού. Θα είναι εντάξει να δηλώσετε “λιγότερο από” ή “προσφορές στην περιοχή” για να συμπεριλάβετε αγοραστές με μετρητά έναντι ανταλλαγών, με δεδομένο ότι προσεγγίζουν την πραγματική τιμή. Θα ισχύουν εξαιρέσεις για σπάνια ή vintage αυτοκίνητα. Ωστόσο, με στόχο τη στήριξη εισαγωγής μεταχειρισμένων οχημάτων από κράτη-μέλη της Ενωσης ή τρίτες χώρες, θα περιοριστεί δραστικά η γραφειοκρατία.
  • Περίληψη: Για να αποτελέσουμε διεθνή βάση επιχειρήσεων και για να προσελκύσουμε μόνιμους κατοίκους, θα πρέπει να αποφύγουμε σενάρια εκμετάλλευσης.
  • Όταν τα υποκαταστήματα τραπεζικών ιδρυμάτων στην Κύπρο είναι κλειστά, θα διασφαλίσω ότι οι μεγαλύτερες τράπεζες λιανικής της Κύπρου δεν θα χρεώνουν τη χρήση ΑΤΜ για πελάτες άλλης Κυπριακής τράπεζας. Ωστόσο, θα δοθούν κίνητρα για περισσότερα μηχανήματα ΑΤΜ σε παγκύπριο επίπεδο.
  • Για προστασία των τουριστών, οι ιδιοκτήτες μηχανών ATM που ανήκουν σε τρίτους θα αναγκαστούν να παρουσιάζουν προειδοποιητικά μηνύματα σχετικά με τις τιμωρητικές συναλλαγματικές ισοτιμίες που προσφέρονται σε σύγκριση με τις μηχανές ATM λιανικής.
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.