27/32. Δικαιώματα LGBTQ+

27/32. Δικαιώματα LGBTQ+

Η Κύπρος είναι ένα κοσμικό κράτος, βαθιά επηρεασμένο από τη χριστιανική παράδοση και την ορθόδοξη κουλτούρα την οποία και σέβομαι. Εάν η Κύπρος ήταν θεοκρατία, βασισμένη στη θρησκευτική ερμηνεία που έχει αλλάξει με τα χρόνια, πιθανότατα ο μισός πληθυσμός της Κύπρου θα είχε μαστιγωθεί, λιθοβοληθεί ή θα φυλακιζόταν για προγαμιαία σεξουαλική επαφή ή για μοιχεία. Γιατί ο γάμος ομοφύλων ανήκει σε μια διαφορετική αποκαλούμενη «ηθική» κατηγορία όταν οι σχέσεις LGBTQ+ είναι νόμιμες στην Κύπρο; Ως Πρόεδρος θα παρουσιάσω τις ακόλουθες πρωτοβουλίες:

  • Σε συνεργασία με εξειδικευμένα φιλανθρωπικά ιδρύματα, θα εφαρμοστούν μηχανισμοί υποστήριξης για νεότερα άτομα LGBTQ+ που εκφοβίζονται για τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή ταυτότητά τους.
  • Θα δημιουργηθεί επίσης μια απευθείας γραμμή για άτομα LGBTQ+ που αντιμετωπίζουν διακρίσεις τόσο στην προσωπική τους ζωή όσο και στον εργασιακό τους χώρο.
  • Η επονομαζόμενη «θεραπεία μετατροπής», η εξευτελιστική προσπάθεια αλλαγής του σεξουαλικού προσανατολισμού ενός ατόμου χρησιμοποιώντας καταναγκαστικά μέσα, θα μετατραπεί σε ποινικό αδίκημα.

Θα ακούσω τις εισηγήσεις των εκπροσώπων LGBTQ+ και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω.

0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.