01/32. Βοηθήστε με να σχηματίσω τη νέα μας κυβέρνηση: από το λαό, για τον λαό

01/32. Βοηθήστε με να σχηματίσω τη νέα μας κυβέρνηση: από το λαό, για τον λαό

Ελπίζω οι μελλοντικοί υπουργοί της Κύπρου (2023/4) και βουλευτές (2026) να το διαβάζουν αυτό. Από την ημερομηνία που κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο μανιφέστο τον Νοέμβριο του 2022, δεν έχω δημιουργήσει κάποιο πολιτικό σχηματισμό, ούτε και απέκτησα πολιτική εξουσία. Ως εκ τούτου, οι περισσότερες από τις δεσμεύσεις μου στο μανιφέστο αναφέρονται σε «θα», αντί στο «θα το κάνει η κυβέρνησή», ή «θα το κάνει το νέο πολιτικό κόμμα».

Λοιπόν, αν επιθυμείτε να κάνετε αίτηση για θέση Υπουργού στη νέα μας κυβέρνηση ή βουλευτής του νέου πολιτικού κόμματος; Ή θα μπορούσατε να προτείνετε κάποιον ειδικό με τη γνώση να βοηθήσει στη μεταμόρφωση της Κύπρου;

Εάν ναι, απαντήστε στις ακόλουθες ερωτήσεις κριτηρίων επιλογής:

  1. Είστε τουλάχιστον 30 ετών (μελλοντικοί υπουργοί) ή θα έχετε κλείσει 25 ετών μέχρι τον Μάιο του 2026 (μελλοντικοί βουλευτές); Οι σωματικές αναπηρίες ή κινητικές προκλήσεις όπως η χρήση αναπηρικού αμαξιδίου, δεν αποτελούν ασφαλώς κανένα θέμα.
  2. Έχετε εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους;
  3. Έχετε αποδεδειγμένο ιστορικό εξαιρετικών διοικητικών, οργανωτικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων;
  4. Έχετε το χάρισμα, τη σοφία και το πάθος να βοηθήσετε στη μεταμόρφωση της Κύπρου;
  5. Είστε ειλικρινής, και αδιάφθοροι, θα μπορείτε να βλέπετε το εαυτό σας στον καθρέφτη χωρίς ενοχές αν διοριστείτε ή ψηφιστείτε;
  6. Θέλετε να είστε ένας από τους πρώτους 300 που θα βοηθήσουν επίσημα στην εγγραφή του νέου πολιτικού κόμματος; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να υπογράψετε ένα κυβερνητικό έντυπο. Ιδιωτικά.
  7. Θα θέλατε να υπογράψετε μια αυστηρή συμφωνία εμπιστευτικότητας;
  8. Βασικό ερώτημα: συμφωνείτε πλήρως με το πολιτικό μου μανιφέστο, συμπεριλαμβανομένης της ριζοσπαστικής προσέγγισής στο Κυπριακό;

Εάν η απάντησή σας και στις 8 παραπάνω ερωτήσεις είναι θετική, δηλώστε την πρόθεσή σας να υποβάλετε αίτηση ως μελλοντικός υπουργός ή βουλευτής με απόλυτη εχεμύθεια. Θα σας παρακαλούσα όμως να κάνετε υπομονή για μερικές βδομάδες μέχρι να λάβετε απάντηση.

Πρόσθετες ερωτήσεις που δεν σχετίζονται με τα παραπάνω:

  1. Εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε θα ήταν πρόθυμοι να εργαστείτε εθελοντικά με μερική απασχόληση και, ενδεχομένως, να πληρωθείτε με πλήρη ή μερική απασχόληση; Η δουλειά σας θα μπορούσε να ήταν και η απλούστερη – δηλαδή να πείσετε φίλους και συγγενείς να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους ώστε να ψηφίσουν για τις προεδρικές εκλογές του 2023.
  2. Εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε θα ήταν πρόθυμος να συγκεντρώσει χρήματα για να βοηθήσει στους πολιτικούς μου στόχους να μεταμορφώσω τη χώρα μας και να προσπαθήσω να λύσω το Κυπριακό οριστικά;

Εμφανίστηκα ξαφνικά από το πουθενά γιατί είμαι ειλικρινά απηυδισμένος, εξαντλημένος και έχω αρρωστήσει από το παλαιοκομματικό σύστημα της Κύπρου και το πως λειτουργούν τα πράγματα. Δεν μου κάνει εντύπωση ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν μπαίνει στον κόπο να εγγραφεί, πόσο μάλλον να ψηφίσει. Συμπεριλαμβανομένου του 50 τοις εκατό των πολιτών κάτω των 25 ετών.

Τα πολιτικά κόμματα του κατεστημένου αναπαράγουν το ίδιο σπασμένο γραμμόφωνο με ελαφρώς διαφορετικούς στίχους, μια παρατεταμένη ηχορύπανση. Θυμίζει το διάσημο ρητό, «Ο ορισμός της παραφροσύνης είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα». Σας καλώ στην συμμετοχή της γέννησης ενός εντελώς νέου σχεδίου, για να βοηθήσετε να μεταμορφωθεί η Κύπρος με «διαφορετικά αποτελέσματα».

Κατεβάστε το πλήρες προεδρικό μανιφέστο (PDF) Ελληνικά / Αγγλικά

0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.