05/32. Αυξήσεις κρατικών συντάξεων και αναθεώρηση του τρόπου αξιολόγησης τους

05/32. Αυξήσεις κρατικών συντάξεων και αναθεώρηση του τρόπου αξιολόγησης τους

Νιώθω απέχθεια για το δικαίωμα των βουλευτών να απολαμβάνουν πλήρη σύνταξη μετά από μόλις 5 χρόνια θητείας. Δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι εργάστηκαν για 40 χρόνια με χαμηλά εισοδήματα, πληρωμένους φόρους και κοινωνική ασφάλιση και μετά βίας μπορούν τώρα να επιβιώσουν οικονομικά. Αυτό αποτελεί εθνική ντροπή. Ποιος νέος νόμος θα προταθεί στη συνέχεια από αυτοεξυπηρετούμενα πολιτικά κόμματα; Ίσως θα το πάνε ένα βήμα παραπέρα: όλοι οι βουλευτές θα έχουν το νόμιμο δικαίωμα ως προνόμιο, να αρπάζουν φαγητό από τα ψυγεία, τα τραπέζια και το στόμα των συνταξιούχων ανά πάσα στιγμή, αν πεινάσουν.

Τα επόμενα 3 χρόνια, η ελάχιστη κρατική σύνταξη θα αυξηθεί σε κυλιόμενη κλίμακα ξεκινώντας από τις χαμηλότερες.

Θα διερευνήσω ενδελεχώς πού έχουν καταλήξει όλα τα κρατικά συνταξιοδοτικά αποθεματικά. Για αυτό τον λόγο, οι πολιτικοί θα πρέπει να απομακρυνθούν από την καθημερινή διαχείριση του κρατικού ταμείου φυσικού αερίου. «Δεν θέλω οι αλεπούδες να φυλάνε τα κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής της οικογένειάς μας». Η διαχείριση του ταμείου θα πρέπει να γίνεται σε συνεργασία με διεθνείς εμπειρογνώμονες.

Στο μέλλον, όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να επωφεληθούν από κρατική σύνταξη, θα έχουν την ευκαιρία να συμπληρώσουν τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης που υπολείπονται ή τις χαμηλές τους, 2 χρόνια πριν από την ηλικία σύνταξης που επιστρέφει στα 10 έτη. Αυτό θα γίνει με εφάπαξ πληρωμή για να αυξηθεί στο μέλλον η κρατική τους σύνταξη. Έτσι αντιμετωπίζουν αυτό το θέμα χώρες όπως η Βρετανία για παράδειγμα.

Πολλά άτομα από το 2020 ή όσοι θα λάβουν σύντομα κρατική σύνταξη πλήρωναν λιγότερες εισφορές από μειωμένες ή καθόλου αποδοχές λόγω της πανδημίας. Ο παραπάνω νόμος θα ανανεωθεί την 1/1/2020.

Το κυβερνητικό τμήμα που ασχολείται με τις κρατικές συντάξεις θα αξιολογηθεί, θα αναδιαρθρωθεί και θα δοθούν πρόσθετοι πόροι. Οι συνταξιούχοι και όσοι θα λάβουν σύντομα σύνταξη θα μπορούν να συζητούν τηλεφωνικά για τις προβλεπόμενες συντάξεις (με την επιφύλαξη επαλήθευσης ταυτότητας) και η Αριάδνη θα ενημερωθεί, ώστε τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα να είναι ευκολότερο να υπολογιστούν και κατανοηθούν. Αυτό θα περιλαμβάνει τις διασυνοριακές συντάξεις της ΕΕ. [Πλήρης διαφάνεια: αυτός αποτελεί ένα από τους ελάχιστους νόμους που προτείνω ο οποίος ενδεχομένως να αποβεί οικονομικά επωφελής για μέλη της οικογένειάς μου με υψηλότερες κρατικές συντάξεις].

Σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα θα δημιουργηθεί μια αυτοχρηματοδοτούμενη εθνική ηλεκτρονική βάση δεδομένων που θα περιλαμβάνει καταστήματα με εκπτώσεις και άλλες υπηρεσίες που προσφέρονται στους συνταξιούχους σε εθνικό επίπεδο. Θα είναι εύκολο για τους εμπορικούς οργανισμούς να εγγραφούν και να ενημερώσουν. Πρέπει να υποδεικνύονται οι πραγματικές τιμές, για παράδειγμα «10% έκπτωση για υπηρεσίες κομμωτηρίου» και όχι «οι συνταξιούχοι θα έχουν έκπτωση».

0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.