12/32. Συντεχνίες του δημόσιου τομέα: Μια μελλοντική κυβερνητική σύμπραξη

12/32. Συντεχνίες του δημόσιου τομέα: Μια μελλοντική κυβερνητική σύμπραξη

Θα συνεργαστώ με τις συντεχνίες του δημόσιου τομέα για τη μεταμόρφωση της Κύπρου.

Εδώ και δεκαετίες, ορισμένες από τις πλέον επιτυχημένες εταιρείες στη Γερμανία και τις Σκανδιναβικές χώρες έχουν εκπροσώπους συνδικάτων στα διοικητικά τους συμβούλια. Η προσέγγισή μου στα συνδικάτα δεν είναι «αυτοί» και «εμείς», αλλά η συνεργασία, ώστε μαζί το κράτος μας να είναι προετοιμασμένο και συντονισμένο για τις θετικές αλλαγές που θα εφαρμόσουμε μαζί. Ως εκ τούτου, οι μόνιμοι γραμματείς σε όλα τα τμήματα θα πραγματοποιούν τακτικές συναντήσεις για ανατροφοδότηση και θα καλούν τους αρμόδιους επικεφαλής των συνδικάτων να ανταλλάξουν ιδέες και να συζητήσουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Ως εκ τούτου, οι ηγέτες της Ένωσης θα κληθούν να συμμετέχουν έμμεσα στις ομάδες διαχείρισης των τμημάτων .Η συμμετοχικότητα θα δημιουργήσει πλούτο, αποτελεσματικότητα και ευημερία για όλους, συμπεριλαμβανομένου του δημόσιου τομέα. Καλώ τις μεγαλύτερες εταιρείες της Κύπρου να προχωρήσουν σε ανάλογα  βήματα.

Εάν εμείς, ως κράτος εφαρμόσουμε πολλές από τις αλλαγές που προτείνω, αν ο πλούτος έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικότητας του ιδιωτικού τομέα και οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται δεν μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση, οι μισθοί θα αυξηθούν σημαντικά. Αυτό θα δημιουργήσει αλυσιδωτές θετικές επιδράσεις (knock on effect). Οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα θα μετακινηθούν στον ιδιωτικό τομέα με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να πρέπει να πληρώνει πολύ ψηλότερους μισθούς χωρίς να το απαιτούν τα συνδικάτα. Σήμερα, η Κύπρος πληρώνει γενικά ψηλότερους μισθούς στο δημόσιο σε σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέα. Σε πολλές πλούσιες χώρες συμβαίνει το αντίστροφο.

0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.