16/32. Οι μελλοντικοί υπουργοί μας: Πώς θα επιλεγούν οι καλύτεροι των καλύτερων

16/32. Οι μελλοντικοί υπουργοί μας: Πώς θα επιλεγούν οι καλύτεροι των καλύτερων

Καθώς το νέο μας πολιτικό κόμμα δεν θα λειτουργήσει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023, ως εφάπαξ άσκηση, θα διόριζα αρχικά αρκετούς υπουργούς από όλο το πολιτικό φάσμα, ενώ θα καλούσα σε αιτήσεις από εξειδικευμένα μέλη του κυπριακού κοινού, μια αναζήτηση ταλαντούχων που ξεκίνησε από την ημέρα που κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο μανιφέστο, τον Νοέμβριο του 2022. Οι μελλοντικοί υπουργοί θα επιλεγούν με την επιστράτευση ειδικών εταιρειών στο εξωτερικό που συμμετέχουν στην επιλογή ανώτερων στελεχών για τους μεγαλύτερους οργανισμούς στον κόσμο. Θα ζητούσα τις απόψεις όλων των πολιτικών κομμάτων και της Ελληνικής κυβέρνησης πριν από το διορισμό Υπουργού Αμυνας. Επίσης ας μη ξεχνάμε ότι ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς προέρχεται από την Ελλάδα.

Δεν επιθυμώ στην ομάδα μου άτομα που επιδιώκουν την εξουσία με σκοπό τη δική τους προώθηση, ούτε ομάδες ειδικών συμφερόντων ή στιγματισμένους από την Κυπριακή πολιτική. Γενικά θα αναζητούσα «παρθένους» πολιτικούς ηλικίας 30 ετών και άνω, τους καλύτερους των καλύτερων για να με βοηθήσουν να ανταποκριθώ σε όλες τις δεσμεύσεις μεταμόρφωσης της Κύπρου, με τις οποίες θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν πλήρως .

  • Οι νέοι κυβερνητικοί διορισμοί θα περιλαμβάνουν αναπληρωτή υπουργό (ή επίτροπο) που θα ασχολείται με: μετανάστες, μη Κύπριους κατοίκους, μειονότητες και Κύπριους της διασποράς. Θα δημιουργηθεί και θα μετακινηθεί επίτροπος για την προστασία των καταναλωτών από το Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας. Και θα δημιουργήσω και θέση αναπληρωτή Υπουργού για τη διαχείριση μιας έκδοσης 2.0 του CIPA.
  • Οι περισσότεροι Υπουργοί και Αναπληρωτές Υπουργοί θα προσθέσουν δύο επιπλέον κοινές συντονισμένες αρμοδιότητες στα χαρτοφυλάκια τους:
  • Να προσκαλέσουν ενεργά διεθνείς εταιρείες να ανοίξουν γραφεία στην Κύπρο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Θα παρέχεται εκπαίδευση για το Υπουργικό Συμβούλιο.
  • Να αναφέρονται έμμεσα σε μια έκδοση 2.0 του αναπληρωτή Υπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακού Μετασχηματισμού αναφορικά με τη βελτιστοποίηση των πρακτικών εργασίας. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός χωρίς αλλαγή πρακτικών εργασίας οδηγεί στην αυτοματοποίηση του χάους. Το σύστημα αυτή τη στιγμή αποτυγχάνει επειδή κανείς δεν είναι γενικός υπεύθυνος. Εκτιμώ τον Υφυπουργό Κυριάκο Κόκκινο και τον Μόνιμο Γραμματέα Δρ. Στέλιο Χειμώνα. Το τμήμα τους όμως δεν μπορεί να μεταμορφώσει ψηφιακά την Κύπρο χωρίς υποστήριξη από άλλα υπουργεία που πρέπει να διαφοροποιήσουν ορισμένες από τις παράλογες πρακτικές που ακολουθούν σήμερα.

Άλλες διαρθρωτικές αλλαγές που θα εφαρμοστούν

  • Σκοπεύω να προσλάβω 50 από τους καλύτερους υποψηφίους με MBA ή διδακτορικό και να τους τοποθετήσω σε ομάδες σε όλα τα υπουργεία για αποσπάσεις 6 μηνών εως 2 ετών. Θα έχουν πάντα ως παραπομπή τους την έκδοση 2.0 του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακού Μετασχηματισμού σχετικά με τη βελτιστοποίηση των πρακτικών εργασίας. Προς αποφυγή σύγκρουσης συμφερόντων, για 2 χρόνια μετά τη λήξη των καθηκόντων τους, δεν θα τους επιτρέπεται να υποβάλουν αίτηση για θέσεις εργασίας στα τμήματα τα οποία στηρίζουν στη μεταμόρφωση τους.
  • Μετά από διαβούλευση, ορισμένοι από τους καλύτερους μόνιμους γραμματείς θα μετακινηθούν σε υπουργεία για εφάπαξ με απόσπαση 6 μηνών. Αυτό δεν θα ισχύει όταν χρειάζονται ειδικές δεξιότητες, για παράδειγμα, το υπουργείο Υγείας χρειάζεται έναν ηγέτη με ιατρική εμπειρία. Αυτή η αναδιοργάνωση συνεπάγεται ιδέες για καλύτερη διακυβέρνηση και θα υπάρξει διασπορά των λειτουργιών σε πολλά υπουργεία. Ένας καλός εκτελεστικός μάνατζερ είναι ηγέτης, οραματιστής και δημιουργεί κίνητρα όπου και αν εργάζεται.

Περίληψη: Με νέο Πρόεδρο και Υπουργούς που δεν έχουν λεκιαστεί από τον πολιτικό βούρκο της Κύπρου, δεν πρόκειται να υπάρξει υπουργική διαμάχη για την εξουσία. Βοήθησέ με να μεταμορφώσω την Κύπρο. Ας φτιάξουμε μαζί τον τόπο μας. Βοηθήστε με να σχηματίσω τη νέα μας κυβέρνηση. Υποβάλετε αίτηση για υπουργική ή βουλευτική θέση.

Σημαντική νομική διευκρίνιση

The president of Cyprus and his ministers (the executive) do not have dictatorial powers. Parliament’s 56 MPs (the legislative) pass laws by a majority vote as instructed by their political parties. The third branch to avoid a dictatorship is our independent Supreme Court (the judiciary).

If I am elected, it will be a mandate by the people. I will be willing to make compromises and do ‘deals’ with parliament and the political parties that back them, with a warning. If they object to pass laws for my key manifesto pledges, I will ensure those MPs voting against will be publicly named, so that our new political party will offer to replace them in the May 2026 election. Cyprus needs a strong truly independent president, not a lapdog that panders to special interest groups or worships any political party. Cyprus needs Andronicos, the ‘rottweiler president’. You can decide in 2023 and 2026. If you belong to a political party, cancel your membership and join us!    

Help me form our new government. Apply to become a minister or MP

0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.