24/32. Προστασία περιοχών εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς

24/32. Προστασία περιοχών εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς

Η Κύπρος είναι ένα μικρό νησί που διαθέτει αδιαμφισβήτητα τέσσερις βασικές περιοχές εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς: το δάσος της Πάφου , βουνά απαράμιλλης ομορφιάς, μαγευτικές παραλίες και τη χερσόνησο του Ακάμα. Η συγκεκριμένη δέσμευσή μου στο μανιφέστο θα δημοσιευθεί πλήρως μετά από ανταλλαγή απόψεων με πολλούς ενδιαφερόμενους.

Πολλά κράτη ψήφισαν νόμους πριν από δεκαετίες για την προστασία περιοχών εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς παρά τις αντιδράσεις από ιδιοκτήτες γης και κατασκευαστές εκείνη την εποχή. Για παράδειγμα, το Muir Woods αποτελεί φυσικό εθνικό μνημείο της Καλιφόρνια (πάρκο) διάσημο για ορισμένα από τα ψηλότερα δέντρα στον κόσμο. Το 1907 προτού παρέμβει η κυβέρνηση για προστασία του, υλοτόμοι σχεδίαζαν να κόψουν τα δέντρα και μια εταιρεία ύδρευσης να πλημμυρίσει την κοιλάδα. Δεκάδες εκατομμύρια επισκέπτες, και εγώ ανάμεσα τους, δεν θα αντίκρυζαν ποτέ αυτό το θαύμα της φύσης, αν αυτό είχε επιτραπεί.

Οφείλουμε στην τουριστική μας βιομηχανία να διατηρήσουμε την ομορφιά που προσελκύει επισκέπτες στην Κύπρο. Και το οφείλουμε ως καθήκον στους απογόνους μας. Οι απόψεις μου για αυτό το θέμα είναι πιθανώς αμφιλεγόμενες.

0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.